Demir Çelik Sektöründe Cinsiyet Kalıpları Yıkılıyor!

Kadın işi-erkek işi ayrımının kaybolmaya yüz tuttuğu günümüzde demir çelik sektöründe de toplumsal cinsiyet eşitliği için önemli yollar katediliyor. Bu konuda öncü adımlar atmak üzere harekete geçen Yıldız Demir Çelik’te mühendis olarak görev yapan kadınların sayısının daha da artırılması için kollar sıvandı! 

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan 5. Madde-Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, kadınların ve kız çocuklarının güçlenmelerini, her alanda eşit haklara sahip olmalarını hedefliyor. Kadınların çalışma hayatına katılımı, her sektörde büyük önem taşıyor. Çünkü bu katılım ekonomik büyümeyi hızlandıran ve toplumların refah seviyesini yükselten en önemli etkenlerden biri olarak görülüyor. 

Demir çelik sektörü, tarihte erkek egemen bir alan olarak biliniyor. Dünya genelinde demir çelik sektöründe kadınların oranının yüzde 20’nin altında olduğu belirtilse de günümüzde kadınların bu sektördeki varlıkları giderek artıyor ve toplumsal cinsiyet eşitliği adına önemli adımlar atılıyor. Demir çelik sektörü gibi zorlu alanlarda kadınların varlığı, sektördeki cinsiyet kalıplarının kırılmasına yardımcı olurken genç kadınlara rol modeller yaratıyor. Bu durum, toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlenmesine ve cinsiyet temelli ayrımcılığın azalmasına katkıda bulunuyor. Bu nedenle, demir çelik sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerde kadınların iş gücüne katılımını teşvik etmek ve cinsiyet eşitliğini sağlamak, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada kritik bir önem taşıyor. 

Tüm bunların farkındalığını taşıyan Yıldız Demir Çelik’te kadın çalışanların oranı her geçen gün daha da artıyor. Şirkette mühendis olarak görev yapan kadınların sayısının daha da artırılması için çeşitli çalışmalar yürütülüyor.

YILDIZ DEMİR ÇELİK’TE MÜHENDİS OLARAK GÖREV YAPAN KADINLARA SORDUK: YILDIZ DEMİR ÇELİK’TE ÇALIŞMAK…

BAŞAK KARS | YURT İÇİ SATIŞ UZMANI

Hem çelik sektöründe hem Yıldız Demir Çelik’te hem de yaptığınız her işte başarılara imza atmanın ilk adımı demek!

TUĞÇE KARAMAN | BÜTÇE VE FİNANSAL KONTROL BİRİM YÖNETİCİSİ 

Türkiye’de cinsiyet eşitliği konusu, bazı sektörlerde ve iş yerlerinde ele alınmaya başlansa da genel olarak birçok alanda gelişime açık bir konu. Mühendislik de ağırlıklı olarak bu kapsama giriyor. Yıldız Demir Çelik’te hem işe alım süreçlerinin hem de çalışma ortamının cinsiyet eşitliği gözetilerek oluşturulması kendimi şanslı hissetmemi sağlıyor.

REYHAN ÖZTÜRK | PAZARLAMA MÜDÜRÜ

Metalürji ve malzeme mühendisi olarak okul yıllarından kariyer hayatıma uzanan yolculukta erkek ağırlıklı bir topluluğun içindeydim. Zorlandığım zamanlar vardı ama mühendis olma kararımdan hiç pişmanlık duymadım. Bugün fikirlerime değer veren, düşüncelerimi destekleyen bir şirkette çalışmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum.

DENİZ YILDIRIM | İŞ VE PAZAR GELİŞTİRME BİRİM YÖNETİCİSİ

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin her alandaki önemini daha iyi anladığımız bu dönemde eşitlik olgusunu benimseyen bir şirkette çalışmak bana güven veriyor.

VİLDAN ATAK | İTHALAT BİRİM YÖNETİCİSİ

Ağır sanayi iş kolu olan demir çelik sektörünün parlayan yıldızı Yıldız Demir Çelik’te çalışmak, bu takımın parçası olmak çok keyifli, değerli ve gurur verici!

MERAL GÜLCAN | MÜŞTERİ TEKNİK HİZMETLER UZMAN YARDIMCISI 

Benim için Yıldız Demir Çelik’te çalışmak, demir çelik sektöründe yenilikçi çözümler sunmanın yanı sıra, sektörde kadınların güçlü varlığını ve katkılarını göstermenin gururunu taşımak anlamına geliyor. Metalürji ve malzeme mühendisi olarak, mühendislik alanında çeşitliliği ve eşitliği teşvik ederken sektörün geleceğini şekillendirmek noktasında önemli bir rol oynuyoruz. Yıldız Demir Çelik’in bize sağladığı destek ve fırsatlarla kadınların mühendislik dünyasında fark yaratmalarına olanak tanınıyor. Bu destekle sektörde mühendis olarak görev yapan kadınların sayısının artmasını ve daha fazla kadının bu alanda yer almasını teşvik ediyor.

ŞEYDA EFE | LABORATUVAR KIDEMLİ MÜHENDİSİ 

Yıldız Demir Çelik ailesine, mühendis olarak görev yapmak üzere büyük bir istekle dahil oldum. Teknik olarak beni besleyen, destekleyen, şanslı ve değerli hissettiren aileme teşekkür ederim.